28. Yarışma İpuçları
1- Büyük gizemlerden biri bu kişinin adıyla da anılıyor.
2- Onun eserinin adı Arapça bir kelimeden türemiştir.
3– Bu bitirilmemiş bir eserdir.
4– İlk olarak bu eser büyük bir askerin adı ile beraber duyuldu. Orada bir ada var. Bu adanın adını eksiksiz bir şekilde, herkesten önce yazman gerekiyor.
Cevap
Nesace

Önemli Hatırlatma
Sayfamız sadece kriptograf yarışması için yardımlaşma platformu olarak faaliyet göstermektedir. Yorumlarınızda lütfen paralı ipuçlarını paylaşmayın. Bu tür paylaşımlar (ticari faaliyeti engelleyen) yapılmasının ve istenmesinin yasak olduğunu hatırlatır, başarılar dileriz.
Yarışma Hakkında
Kriptograf yarışmasında yarışmacılara 4 adet video ipucu veriliyor ve bu ipuclarını kullanarak sorulan soruyu bulmanız gerekiyor. Her yarışmacının 3 cevap hakkı bulunmakta ve cevap bulunduğu anda yarışma bitiyor. Yarışmanın ödülü cevap bulunana kadar belli bir miktarda artış gösteriyor ve cevabı ilk bulan kişiye veriliyor. Ayrıca ekstra cevap hakkı ve belli zamanlarda yayınlanan yeni ipuçları belirli bir ücret dahilinde kullanıcılara veriliyor.
Uygulamayı indirmek için: Google Play, Apple Store
Sayfamızda yayınlanan yorumlar, yorum sahiplerinin sorumluluğundadır. Kaldırılmasını istediğiniz yorumlar için bostabure@gmail.com adresine mail atmanız yeterlidir.
Herkese başarılar…
Şeytan üçgeni degil
Diego Garcia da olmadı.
benden size bir tavsiye şöyle düşünün bu profesör sanat tarihçisi ince eleyip sık dokumanız gerekiyor hocam sorduysa kolay bişey değildir bu bence 🙂
Prof. Dr. Nurhan Atasoy’ dan soruları dinlememiz güzel bir detaydı
Bu kez ki yarışma çok karışık nereden baslasak cok derinsel olacak uzun sürecek gibi
Adanın ismi kitapta mı geçiyor yani ? Anlamadım orada ki ada derken ki kısmı.
Pharos adası, Malta adası, Kıbrıs adası denendi
xanadu adası denenmiş.
Kitap dedim fakat bu eser tablo, resim, yapı ismi vs vs de olabilir sanırım ¿
Sicilya, Sardinya veya İtalyan Cumhuriyeti değil.
Endülüs döneminden biri gibi geldi bana
Saint Helena denendi
Poviglia adası degil
Agilika Adası denendi
Oak adası da değil
xanadu adasi da olmadi 🙁
roanoke adası olabilir mi?
Faros Adası değil…
Evliya çelebi seyahatname 10 ciltlik eserin içinde bir ada
cabarka da değilmiş 🙁
paskalya adası rapa nui da değil
Bir askerin adı ile anılıyor anılan eser ve bitmemiş bir eserin içinde geçen bir ada mi bence önce bunu bulmak gerekir
Başka ipucu gelecek mi?
Gelecek. Dogru cevap verilemedikçe ipuçları gelmeye devam edecek.
tauss marine dene di
Sevâkin,sığır adası,İl de sare,Cipango ve St.Brendan değil 🙂
Leonardo da Vinci bildiğiniz gibi gizemleri kitap olmuş biri. Bu adamın “st. jerome in the wilderness” isimli tablosu yani “Aziz Jerome Vahşi Doğada” tablosu yarım kalmıştır. Aziz kelimesi arapça kökenli bir kelimedir. Bu resim tarihte parçalara ayrılmış, Napolyon’un (İpucunda geçen asker olabilir) amcası tarafından bulunmuş ya da parçaları birleştirilmiştir. Aziz Jerome araştırmalarıma göre Adriyatik denizinde bulunan adalardan birinde inzivaya çekilmiştir. Demem o ki cevap belki başka birinin bir eseridir ve alakasız bir adadır ama görüldüğü üzere GİZEM – YARIM KALMIŞ ESER – İSMİ ARAPÇA KELİMEDEN TÜREMİŞ – ÜNLÜ ASKER ipuçlarıyla örtüşüyor. Adayı bulamadım daha, kısmetimiz varsa buluruz doğru cevabı ama en azından doğru yoldaysak bilgi saklamanın bir faydası yoktur düşüncesiyle paylaşıyorum. Kolay gelsin..
Ama kardeş Da Vinci adıyla anılan bir gizem yok.
Saint arapça türemesi değil. Ayrıca ada yok orada. Çok fazla tablo aradım. Zor bir soru.
Ben aslında voynich el yazması olarak düşünmüştüm ama ne kitabın adı Arap kökenli ne de kitabın adının duyulduğu adam asker. Şimdi kadın da sanat tarihçisiymiş o zaman altta dendiği gibi tablo da olabilir. Dünden beri kafa patlatıyorum bir de o adayı araştırayım ne olacak
Piri reis in Kitab i Bahriye cunda adasını. ‘yund adası ‘ demiş tabiki olmadı.
Cevabi direk mi yazcagiz yoksa … adası diye mi
Edgar Allan Poe nin Al Aaraaf şiirinden yola çıktım..Birinci ipucu ismi bir sürü gizem ve kehanetle anılıyor….İkinci ipucu eserinin adı Arapça Araf kelimesinden türetilmiş…Pek çok eleştirmen bunun tamamlanmamış bir şiir olduğundan bahsediyor…Danimarkalı astronom Tycho Brahe’in keşfettiği bir supernova şairimizin bu şiiri yazmasına ilham kaynağı oluyor…Yasadığı dönemde kimse onu tanımıyor ve değerini bilmiyor hatta yokluk içinde ölüp gidiyor ona hak ettiği itibarı Fransızlar kazandırıyor….
Bu şiir ilk olarak Al Aaraaf, Timurlenk ve Minör Poems adıyla yayınlanmış….ilk olarak bu eser büyük bir askerin adı ile duyuldu ipucundaki asker Timurlenk…Kitapta Nesace yani Antik Yunanca Küçük Ada diye bir şiir var…Araştırmaya dün akşam saat 20.00 de başladım…7 saat sonunda azmettim buldum elhamdülillah…Bununla dördüncü sefer kazandım…hile var diye çamur atmaya başlayacak olanlar için gittiğim yolu size bir bir yazıyorum…Allah şahidim olsun ki alnımın akıyla kazandım…iftiracıları O’na havale ediyorum…Nokta
Tebrikler hocam
Cevap nesaceymiş. Arastırıp bakiyim dedim ama pek bısey cıkmadı. Zor olmasını anlıyorum ama ımkansızlastırılıyor gibi.
Cevap bulundu. Nesace adası olacakmış fakat ben bu adayı google’da arattığım halde bile bulamıyorum, nasıl bulmamız beklendi ki gerçekten anlamsız, sinir bozucu geldi..
Yarışmanın neresinde geçiyor gerçek ada tabiri…Nescade Antik Yunanca küçük ada diyoruz niye anlamak istemiyorsunuz
Dikkatimi çeken bir şey var ki Tycho Brahe ismidir kendisi…Aslında ben ilk önce Francis Bacon ve New Atlantis eseri üzerinde duruyordum orada bu isim karşıma çıktı Danimarkalı araştırmacı…Bu kişiden acaba başka kimler etkilenmiş olabilir derken Edgar Allan Poe çıktı karşıma Al Aaraaf şiirini doğrudan supernova keşfi üzerine yazmış…dün oyna kazan yarışmasında Tycho Brahe soru olarak soruldu…kendisine bir ada hediye edilmiş…Ben zaten Francis Bacon a odaklanmışken bu ismi görünce şaşırdım kaldım…Ve istikameti bu isme çevirdim oradan da sonuca ulaştım zaten…Tesadüflere asla inanmam tevafuk diyelim biz buna
Cevap bulundu. “Nesace”
Edgar Allen Poe’nin Al Aaraf isimli şiir kitabından.
Bulanı tebrik ediyorum.
Bi * gidin yaa. Büyük gizem diyor alakası yok. Söz konusu ada bir karakter. Gerçek ada değil. 2000 tl için bu kadar katmana gerek yok.
Yarışmanın neresinde geçiyor gerçek ada tabiri…Nescade Antik Yunanca küçük ada diyoruz niye anlamak istemiyorsunuz
Sen mi buldun yine 😀
gerçek ada tabiri yok ama ipucunda “orada bir ada var” ifadesi normal olarak bir yeri işaret ettiği düşüncesi uyandırıyor insanda. Anlamı aynı zamanda ada dese sorun yok. Açıkçası ben uygulamanın güvenilirliğinden şüphe duymaya başladım. Bu kadar ipucu ile bu tarz soruların cevabı, önceden bilinmeden bence verilemez!!!
Bidaki yarışma ne zaman başlayacak
Ulaşmama az kalmışken cevap bulundu bulanı tebrik ediyorum (oyna kazancılara selam olsun)
Ben, minyatur ve bezemelere , oralardaki oykulere baktim, 1001 gece masallarına baktım…orada da tasvirler adalar vs vardı, Andersen e ve hitler in arkasında tablo olarak duran ada resmine kadar gittim… Ben bulamazdım eminim …Tebrik ederim yanıtı bulan arkadaşımızı…
Şu üniversiteye hazırlık olmasa saatlerce oturacağım ansiklopedilerimin başına da işte, vakit yok. :/ Tebrikler Kriptogtaf Bükücü arkadaş:)